Klaus Iohannis l-a decorat pe ambasadorul Hans Klemm cu cea mai înaltă distincție a României4Foto1Video© antena3.ro

Klaus Iohannis l-a decorat pe ambasadorul Hans Klemm cu cea mai înaltă distincție a României

, 9 știri, 14 vizualizări

În semn de înaltă recunoaștere și apreciere pentru implicarea personală la dezvoltarea relațiilor dintre țara noastră și Statele Unite ale Americii, pentru consolidarea Parteneriatului Strategic România - SUA, se conferă Ordinul Național Steaua Româneii în grad de Mare Cruce Excelenței Sale domnul Hans Klemm, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii la București", se arată în decretul semnat de șeful statului, actul fiind publicat în Monitorul Oficial. Decretul este contrasemnat și de premierul Ludovic Orban, citează stiripesurse.ro

Ordinul "Steaua României" este cel mai înalt ordin național românesc, acordat pentru „serviciile excepționale, civile și militare, aduse statului și poporului român". În cazul cetățenilor străini, ordinul se acordă pentru contribuția deosebită la dezvoltarea relațiilor de colaborare și de prietenie cu România sau pentru fapte și servicii excepționale aduse statului și poporului român.

Însemnul decorației se compune dintr-o cruce repetată, emailată albastru, având între brațe patru acvile metalice cu zborul desfăcut, iar în centru, un medalion emailat roșu, înconjurat de o cunună de frunze de stejar emailată verde.