Klaus Iohannis pleacă din țară, după dezbaterea electorală cu jurnaliștii. Președintele participă la Congresul PPE de la Zagreb© romaniatv.net

Klaus Iohannis pleacă din țară, după dezbaterea electorală cu jurnaliștii. Președintele participă la Congresul PPE de la Zagreb

, 5 știri, 27 vizualizări

Președintele Klaus Iohannis a fost invitat să participe, miercuri și joi, la Congresul statutar al Partidului Popular European (PPE)  organizat la Zagreb, în Croația, unde vor fi aleși președintele, vicepreședinții și secretarul general al formațiunii. Printre candidații la funcția de vicepreședinte al PPE este și europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan.

Reuniunea, la care vor participa aproximativ 2.000 de delegați din 40 de țări, va fi co-prezidată de premierul croat Andrej Plenkovic (președintele Uniunii Democrate Croate), de președintele în exercițiu al PPE, Joseph Daul, și de secretarul general al PPE, Antonio Lopez-Isturiz, scrie Agerpres.

Pentru funcția de președinte al PPE singurul candidat înscris este fostul premier polonez Donald Tusk (Platforma Civică).