Klaus Iohannis testează trenul Gara de Nord-Aeroportul Otopeni13Foto3Video© antena3.ro

Klaus Iohannis testează trenul Gara de Nord-Aeroportul Otopeni

, 25 știri, 67 vizualizări

Președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor Lucian Bode participă la deplasarea test cu trenul pe conexiunea feroviară „Gara de Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni”. Ludovic Orban: Au trebuit să treacă 12 ani pentru utilizarea acestui tronson. (….) Din păcate calea ferată a fost “Cenușăreasa” infrastructurii. A fost ocolită de investiții(…)Vom pune în aplicare strategia de dezvoltare a UE și în România.

Klaus Iohannis: Iată că planul de relansare economică pe care l-am elaborat împreună cu Guvernul Orban începe să-și arate partea practică. Pentru a sublinia importanța dezvoltării infrastructurii feroviale am participat astăzi la un test pe singura linie nouă de cale ferată construită, atenție, nu din ’89, din ’84 încoace, cum a spus domnul ministru.

Noi vrem să dezvoltăm Aeroportul Internațional, să-i dăm amploare, dar pentru asta trebuie să ajungi la el în condiții foarte bune. (…)Nu întâmplător am participat în ultimele zile la metrou, la autostradă și acum la testarea acestei căi ferate. Dezvoltarea infrastructurii de transport este fundația pe care se clădește planul de relansare economică.