Klaus Iohannis umilit: Suedia și Italia îl susțin pe Mark Rutte6Foto© hotnews.ro

Klaus Iohannis umilit: Suedia și Italia îl susțin pe Mark Rutte

, 7 știri, 30 vizualizări

Guvernul suedez și cel italian au anunțat că îl susțin pe premierul olandez Mark Rutte ca viitor secretar general al NATO, nu pe Klaus Iohannis. Președintele a fost din nou umilit diplomatic, după anunțurile importante făcute anterior de Statele Unite și de Marea Britanie. Washingtonul și Londra au decis că nu îl susțin în cursa pentru șefia NATO.

Prim-ministrul suedez Ulf Kristersson a justificat decizia guvernului de la Stockholm, declarând că Rutte este ”un lider înțelept cu o experiență solidă”. El a adăugat că, în vremuri caracterizate de incertitudini sporite și de o situație în degradare a politicii de securitate, este nevoie de o Alianță Nord-Atlantică solidă care să contribuie la securitatea tuturor aliaților și la promovarea păcii și a libertății.

Un mesaj asemănător a lansat și ministrul de externe italian Antonio Tajani: ”Am discutat ieri despre viitorul secretar general și ne-am reafirmat poziția, care este în favoarea prim-ministrului olandez Mark Rutte”, a spus oficialul italian cu ocazia reuniunii miniștrilor de externe din NATO.