Laura Codruța Kovesi, asaltată de întrebări incomode la BBC: Regretați metodele folosite în România?2Foto© antena3.ro

Laura Codruța Kovesi, asaltată de întrebări incomode la BBC: Regretați metodele folosite în România?

, 5 știri, 70 vizualizări

Printre altele, jurnalistul BBC a întrebat-o pe Laura Codruța Kovesi cum comentează faptul că, atunci când a fost “concediată de Guvern”, România era a doua cea mai coruptă țară din Europa după Bulgaria. O altă întrebare s-a referit la Serviciile Secrete din România.

BBC: Ați fost o figură controversată, iar când ați fost concediată de Guvern, Transparency International (n.r. – organizație non-guvernamentală, care are ca scop prevenirea și combaterea corupției la nivel internațional) spunea că România stătea, de fapt, mai rău. Era pe locul 70 în lume în termeni de corupție în 2019, mergea înapoi, era a doua cea mai coruptă țară din Europa, depășită doar de Bulgaria. Sincer, nu pare că, în ciuda eforturilor, veți face ceva.

Laura Kovesi: Când vorbim despre eradicarea corupției sau despre reducerea nivelului de corupție dintr-o țară, cred că nu este doar responsabilitatea procurorilor. Ca să lupți cu acest fenomen, este necesar să existe un întreg efort al procurorilor, să previi corupția, să ai legi bune și să oferi instrumente suficiente procurorilor să investigheze acele infracțiuni…