Legea pentru combaterea risipei alimentare: gestionarea alimentelor3Foto© realitatea.net

Legea pentru combaterea risipei alimentare: gestionarea alimentelor

, 4 știri, 25 vizualizări

A fost promulgată legea pentru combaterea risipei alimentare. Actul normativ cuprinde măsuri privind reintroducerea alimentelor în circuitul economic.   Noua lege urmărește și organizarea la nivel național a activității tuturor operatorilor economici din sectorul agro-alimentar și distribuirea pe o scară mai largă a alimentelor către persoanele defavorizate, dar și conectarea producătorilor locali cu distribuitorii și comercianții din România. Astfel se poate asigura o distribuire mai fluentă a produselor alimentare.

„În România se pierd anual 2,55 milioane de tone de alimente care ar putea ajunge, de exemplu, la miile de copii care încă se culcă, zilnic, flămânzi. Lupta împotriva risipei alimentare face ca alimente care, altfel, ar ajunge la groapa de gunoi să devină resurse. Legea a fost elaborată încă de la bun început de un grup transpartinic de lucru, tocmai pentru ca acest proiect să devină”, a declarat deputata Diana Buzoianu, coinițiatoare a proiectului

Prin noua lege va fi simplificată procedura prin care organizațiile neguvernamentale pot să primească alimente atunci când acestea nu au un grad mare de perisabilitate.