Legea privind interzicerea cumulării pensiei cu salariul, neconstituțională8Foto© observatornews.ro

Legea privind interzicerea cumulării pensiei cu salariul, neconstituțională

, 23 știri, 28 vizualizări

ÎCCJ a sesizat, pe 29 iunie, Curtea Constituțională în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu și cu legea privind cumulul pensiei cu salariul. Ambele legi au trecut pe 28 iunie de Parlament, fiind în faza de control al constituționalității, înainte de a fi trimise președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, în unanimitate, sesizarea Curții Constituționale a României pentru controlul constituționalității, înainte de promulgare în ceea ce privește: l Legea pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu și a Legii nr.277/2015 privind Codul fiscal (PL-x nr.244/2023); Legea privind unele măsuri pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare”, anunța ÎCCJ.

Între timp,Curtea Constituțională a admis, în luna august, parțial sesizarea Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu. Președintele CCR Marian Enache a explicat atunci că actul normativ se va reîntoarce în Parlament pentru a fi pus în acord cu decizia Curții.