Liderul Al-Qaida Abu Muhsin al-Masri a fost ucis în Afganistan6Foto© hotnews.ro

Liderul Al-Qaida Abu Muhsin al-Masri a fost ucis în Afganistan

, 10 știri, 71 vizualizări

Numărul 1 din lista celor mai căutați teroriști de către FBI a fost ucis în urmă cu puțin timp de forțele speciale afgane. Anunțul a fost făcut de serviciul afgan de informații, informează AFP și Reuters, citate de Agerpres. Egipteanul Abu Muhsin al-Masri, considerat a fi numărul doi al organizației Al-Qaida din subcontinentul indian, a fost ucis în provincia Ghazni din centrul Afganistanului, potrivit anunțului făcut pe Twitter de Direcția Națională a Securității. Aceasta nu a oferit mai multe detalii despre operațiune și nici despre data la care aceasta a avut loc.

Conform site-ului FBI, un mandat de arestare pe numele lui Abu Muhsin al-Masri a fost emis de Statele Unite în decembrie 2018. Bărbatul, în vârstă de 62 de ani, fusese inculpat pentru acordarea de sprijin și resurse unei organizații teroriste străine și pentru complot în vederea uciderii unor cetățeni americani.

Operațiunea a avut loc în timpul negocierilor de pace dintre guvernul afgan și talibani care se desfășoară în Qatar. Aceste negocieri au fost organizate după un acord încheiat în februarie anul trecut între talibani și Statele Unite în cadrul căruia miliția islamistă afgană s-a angajat să nu permită prezența extremiștilor pe teritoriul Afganistanului.