Limitator inteligent de viteză montat la Snagov11Foto1Video© observatornews.ro

Limitator inteligent de viteză montat la Snagov

, 12 știri, 27 vizualizări

La Snagov s-a montat primul limitator de viteză inteligent din România, ce îi oprește numai pe șoferii care încalcă limita de viteză din zonă.

Un dispozitiv inovator a fost implementat pe drumul județean din Ghermănești, județul Ilfov, pentru siguranța pietonilor. Acesta utilizează senzori montați în asfalt pentru a detecta vehiculele ce circulă cu viteză excesivă în preajma trecerii de pietoni. Atunci când senzorii detectează o viteză mai mare de 30 de kilometri pe oră, bumperul se ridică la 6 centimetri și jumătate, avertizând șoferii să încetinească. Tehnologia a fost importată din Mexic și este utilizată pentru prima dată în România, reprezentând un pas important pentru creșterea siguranței rutiere în zonele cu trafic intens.

“Pe carosabil este o zonă de „Atenție, trecere de pietoni”. Exact acolo este montat un senzor în asfalt. Dacă va respecta, viteza, uitați-l respectă, se aprinde verde, începe să coboare bumperul, participantul la trafic trece fără nici un fel de problemă. A venit cineva cu viteză foarte mare, chiar cu un jeep și decât a trecut peste el, într-adevăr nu este ok pentru mașină, dar mașina și-a ținut traiectoria normală”, a declarat primarul comunei Snagov, potrivit știrileprotv.ro.