Lobby politic pentru atragerea Volkswagen in Romania© romanialibera.ro

Lobby politic pentru atragerea Volkswagen in Romania

, 4 știri, 36 vizualizări

Precizarea a fost facuta de catre ministrul demis al Mediului de Afaceri, Radu Stefan Oprea, in contextul in care europarlamentarul Gheorghe Falca a declarat recent ca Volkswagen a analizat municipiul Arad ca varianta pentru amplasarea unei fabrici Skoda in regiune, varianta luata in calcul dupa ce compania a anuntat ca amana decizia privind construirea fabricii in Turcia.

"Astazi, sub semnatura liderilor de grup PSD din Camera si Senat, a fost depus in atentia Birourilor permanente reunite un proiect de declaratie a Parlamentului pentru sprijinirea demersurilor pentru atragerea investitiei grupului Volkswagen in Romania. De ce se intampla lucrul acesta? Pentru ca in spatiul public au aparut in ultima perioada discutii despre aceasta investitie strategica.

Am fost extrem de activi, am fost intotdeauna cu cel putin o luna si jumatate, daca nu doua, in fata tuturor competitorilor cand am facut lobby-ul necesar pentru ca aceasta investitie sa fie in Romania. Procesul de selectie a locatiilor a fost unul transparent. Sase locatii au intrat intr-o lista scurta, apoi doua. Si a fost selectata una.