Locuitorii din Istanbul își aleg din nou primarul, după ce scrutinul din martie a fost anulat15Foto© stirileprotv.ro

Locuitorii din Istanbul își aleg din nou primarul, după ce scrutinul din martie a fost anulat

, 39 știri, 8 vizualizări

Duminică, locuitorii din Istanbul sunt chemați din nou la urne după ce scrutinul din 31 martie a fost anulat. AAtunci, la alegerile pentru funcția de primar al Istanbulului, candidatul opoziției, Ekrem Imamoglu, a câștigat cu 13.000 de voturi mai mult decât Binali Yildirim.

Duminică, locuitorii din Istanbul sunt chemați din nou la urne după ce scrutinul din 31 martie a fost anulat, anunță BBC. Atunci, la alegerile pentru funcția de primar al Istanbulului, candidatul opoziției, Ekrem Imamoglu, a câștigat cu 13.000 de voturi mai mult decât Binali Yildirim, fost premier al Turciei și membru fondator al AKP, partidul aflat la guvernare și controlat de președintele Recep Tayyp Erdogan.

Victoria lui Imamoglu, candidatul Partidului Popular Republican, a luat prin surprindere atât clasa politică turcă, cât și pe actorii politici internaționali. O asemenea victorie a reprezentat o uriașă înfrângere pentru Erdogan, dat fiind faptul că Istanbul reprezintă fieful președintelui turc. Erdogan și-a început ascensiunea în Istanbul, ca primar al orașului său natal, în anul 1994.