Lucrarile pentru Prelungirea Ghencea incep pe 9 septembrie3Foto© wall-street.ro

Lucrarile pentru Prelungirea Ghencea incep pe 9 septembrie

, 10 știri, 21 vizualizări

Într-o postare pe Facebook, edilul general anunță că a semnat cu reprezentantul Trustului de Clădiri Metropolitane București, Mihai Corbu, contractul privind realizarea lucrărilor de supralărgire a bulevardului Prelungirea Ghencea, contract în valoare de aproximativ 73,5 milioane de euro fără TVA, costul total al proiectului fiind de aproximativ 122 de milioane de euro, scrie agerpres.ro.

Primarul general a precizat că noua arteră, care va avea aproximativ 6 km, va avea cale dublă de tramvai, două benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete (dublu sens, amplasată pe o sigura parte a arterei), trotuare și spații verzi între acestea și partea carosabilă. Totodată, se va mai realiza un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești), precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri. Primele lucrări vor fi de demolare.

"Proiectul începe pe bulevardul Ghencea, de la terminalul tramvaiului 41, traversează intersecția cu str. Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal.