Ludovic Orban a pledat la Munchen pentru aderarea României la Spațiul Schengen3Foto1Video© agerpres.ro

Ludovic Orban a pledat la Munchen pentru aderarea României la Spațiul Schengen

, 13 știri, 25 vizualizări

România este deplin pregătită pentru finalizarea procesului de aderare la spațiul Schengen, a susținut premierul Ludovic Orban în cadrul întâlnirii avute, sâmbătă, cu prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte, în marja Conferinței de Securitate de la München.

"Dialogul dintre cei doi înalți demnitari a reliefat perspectivele promițătoare ale cooperării dintre România și Olanda, în contextul aniversar al relației bilaterale - anul acesta celebrându-se 140 de ani de la stabilirea legăturilor diplomatice -, cu accent pe dinamica relațiilor economice, inclusiv a schimburilor economice bilaterale și a investițiilor olandeze în România. Premierul Orban a pledat pentru creșterea investițiilor olandeze în România, prezentând amplu oportunitățile oferite de economia românească", a transmis guvernul, potrivit Agerpres.

Cu privire la cooperarea la nivel european, sursa citată menționează că prim-ministrul român a evidențiat oportunitatea intensificării dialogului dintre cele două state pe diverse dosare europene de interes comun, abordare agreată de omologul olandez.