Ludovic Orban încearcă să îl convingă pe Traian Băsescu să nu candideze la Primăria București14Foto© romaniatv.net

Ludovic Orban încearcă să îl convingă pe Traian Băsescu să nu candideze la Primăria București

, 39 știri, 79 vizualizări

Deși până acum posibilitatea ca Traian Băsescu să candideze la Primăria Capitalei i-a ținut în suspans pe oamenii politici din România, se pare că fostul președinte s-a decis. Conform unor surse din anturajul său, în acest moment, Traian Băsescu este în proporții de 99.99% decis să candideze. În ultimele sondaje, fostul președinte este pe un trend ascendent. Totuși, principalul motiv care îl face să intre în lupta pentru Primăria Generală este dorința de a ridica Partidul Mișcarea Populară (PMP), formațiune politică pe care a creat-o.

Inițial Nicușor Dan și-a dorit o alianță între PNL, USR-PLUS și PMP. Acesta ar fi oferit Partidului Mișcarea Populară o primărie de sector. PNL-ul a decis să îl susțină pe Adrian Moraru, un reprezentant imprortant în zona organizațiilor non-guvernamentale (ONG). Dacă Traian Băsescu va candida, cel mai probabil multe dintre voturile din zona celor care l-ar fi ales pe Nicușor Dan vor fi acordate lui. Totul ar putea avea impact negativ și în alegerile parlamentare pentru partidele de dreapta, iar PSD ar fi favorizat.

Președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat că fostul președinte Traian Băsescu va fi candidatul PMP la Primăria Capitalei.