Ludovic Orban se plânge din nou de lipsa banilor2Foto© realitatea.net

Ludovic Orban se plânge din nou de lipsa banilor

, 5 știri, 7 vizualizări

“Referitor la buget, e foarte greu să dau un răspuns, pentru că în fiecare zi mai descoperim câte o gaură și câte o cheltuială care trebuia făcută și care nu au fost făcute.

Vă dau așa trei exemple scurte, rambursări de TVA de peste 5 miliarde neonorate, întârziate față de termenul legal, lucrări de PNDL (n.r. Programul național de dezvoltare locală), situații de lucrări avizate spre decontare de peste 5 miliarde, care datează de luni de zile și niciun leu în buget pentru decontările respective, concedii medicale neplătite de șase luni de zile de către casa de sănătate. Toate aceste cheltuieli trebuiau efectuate, trebuiau plătite și nu au fost plătite.

Ca atare, îmi e foarte greu să dau un răspuns, vă spun sincer că vom încerca să alocăm resurse mai importante, fiind vorba de un an olimpic. Acum, vrei, nu vrei, e clar că trebuie să existe o creștere. Dar trebuie să ne gândim și la mecanisme de implicare a capitalului privat în susținerea activității sportive a federațiilor și la sisteme inovative, cred că am putea beneficia și de bani europeni în proiecte care să fie folositoare sportului”, a afirmat Orban.