Lungmetrajul iranian „Terrestrial Verses″, scris și regizat de Ali Asgari și Alireza Khatami, a câștigat Trofeul Anonimul 20232Foto1Video© jurnalul.ro

Lungmetrajul iranian „Terrestrial Verses″, scris și regizat de Ali Asgari și Alireza Khatami, a câștigat Trofeul Anonimul 2023

, 4 știri, 36 vizualizări

Publicul Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL a votat câștigătorii ediției cu numărul 20. „Terrestrial Verses” a primit marele premiu în valoare de 3000 de euro, oferit de OTP Bank.

Filmul prezentat în premieră mondială anul acesta la Cannes în secțiunea oficială Un Certain Regard, prezintă povestea unor oameni obișnuiți care navighează prin constrângerile sociale, într-o serie de clișee și imagini pre-ilustrate. Ali Asgari a mai concurat pentru Trofeul ANONIMUL în 2016 cu „Il Silenzio” pe care l-a regizat împreună cu Farnoosh Samadi, iar în 2012 era prezent în competiția de scurtmetraj internațional cu „Barbie”.

Cele cinci lungmetraje de ficțiune care au concurat anul acesta pentru marele trofeu sunt: „Fremont” (Statele Unite ale Americii), regizat de Babak Jalali, „Stella In Love” (Franța), de Sylvie Verheyde, „Terrestrial Verses” (Iran), de Ali Asgari și Alireza Khatami, „Légua” (Portugalia, Franța, Italia), de Filipa Reis si João Miller Guerra, și „The Quarrel” (India), de Sanal Kumar Sasidharana. Selecția competiției de lungmetraje a fost realizată de Ludmila Cvikova.