Machu Picchu, deschis special pentru un turist japonez4Foto© wall-street.ro

Machu Picchu, deschis special pentru un turist japonez

, 6 știri, 32 vizualizări

Peru a deschis situl cu ruinele incașe din Machu Picchu pentru un doar un turist japonez. Acesta a așteptat aproximativ șapte luni să viziteze obiectivul aflat în patrimoniului mondial. Jesse Katayama urma să viziteze Machu Picchu în luna martie, însă obiectivul a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus. Ministrul culturii din Peru, Alejandro Neyra, a transmis faptul că lui Katayama i s-a permis accesul după ce a depus o cerere specială, relatează BBC.

Machu Picchu, care este cea mai importantă atracție turistică din Peru, ar putea fi redeschis la capacitate redusă luna viitoare, însă nu a fost anunțată nicio dată certă. În martie, Katayama își plănuise să petreacă doar câteva zile în Peru, dar a rămas blocat din cauza restricțiilor de călătorie impuse din cauza coronavirusului în orașul Aguas Calientes, lângă Machu Picchu.

Turistului japonez i s-a permis să viziteze ruinele sâmbătă, însoțit de șeful monumentului, „astfel încât să-și poată îndeplini visul înainte de a se întoarce în țara sa”, a mai spus ministrul Culturii. Într-un videoclip înregistrat pe vârful Machu Picchu, turistul și-a exprimat bucuria pentru călătoria mult așteptată.