Maduro cere armatei să fie ''gata'' în caz de atac american3Foto© stirileprotv.ro

Maduro cere armatei să fie ''gata'' în caz de atac american

, 7 știri, 44 vizualizări

Nicolas Maduro, a cărui legitimitate este respinsă de o parte a compatrioților săi și de liderul opoziției Juan Guaido, a făcut apel la militari 'să fie gata să apere patria cu armele în mână dacă într-o zi imperiul nord-american îndrăznește să atingă acest teritoriu, acest pământ sacru'.

Administrația Trump încearcă să-l îndepărteze de la putere pe Nicolas Maduro, care ar urma să fie înlocuit de președintele interimar Juan Guaido. Miercuri, secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat că o 'intervenție militară este posibilă (în Venezuela - n.r.). Dacă este necesar, asta vor face SUA'.

Nicolas Maduro, care a vorbit în fața soldaților în timpul unei inspecții la baza militară din statul Cojedes (nord-vest), l-a acuzat pe liderul opoziției și Washingtonul că incită la 'lovitură de stat' împotriva sa. 'Uniune, coeziune, disciplină, supunere, subordonare și loialitate maximă față de constituție, patrie, revoluție și comandantul șef legitim', le-a mai cerut președintele venezuelean trupelor. Forțele armate, actor central al puterii care controlează imense resurse petroliere în Venezuela, afișează până acum o susținere fără fisuri pentru Nicolas Maduro, comentează AFP.