Mai multe instituții publice și private din România, atacate de malware-ul de tip bancar Emotet2Foto© wall-street.ro

Mai multe instituții publice și private din România, atacate de malware-ul de tip bancar Emotet

, 6 știri, 26 vizualizări

”În ultimele luni, o serie de entități publice și private din România au fost puternic afectate de valuri succesive de atacuri cu malware de tip EMOTET, care au generat numeroase probleme. Acest tip de atacuri a cunoscut o creștere consistentă în această săptămână, vizând o plajă largă de ținte din aceeași categorie”, arată CERT-RO.

EMOTET este un malware-ul de tip bancar, care infectează computerele care folosesc sistemul de operare Microsoft Windows, prin intermediul link-urilor sau al atașamentelor malspam infectate (e.g. PDF, DOC, etc.). EMOTET este un troian cunoscut, descoperit în urmă cu aproximativ 6 ani, mai întâi în Europa și mai apoi în SUA.

EMOTET se activează pe computerul unui utilizator, prin intermediul link-urilor sau a atașamentelor malspam din e-mail-uri, cu intenția de a fura date financiare. Principalele informații vizate inițial erau cele de ordin financiar, dar ulterior EMOTET a evoluat în complexitate și a dobândit capacitatea de a efectua alte atacuri în interiorul unui dispozitiv.