Managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara: Vor mai trece luni bune până când vom avea un vaccin anti COVID-197Foto© romaniatv.net

Managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara: Vor mai trece luni bune până când vom avea un vaccin anti COVID-19

, 19 știri, 81 vizualizări

Americanii vor date suplimentare despre persoana care a suferit efecte adverse la vaccinul AstraZeneca. Vestea bună este că alte opt vaccinuri împotriva coronavirusului sunt în stadii avansate. Cu toate acestea, doctorul Cristian Oancea spune că vor mai trece luni bune până când vom avea un vaccin împotriva coronavirusului.

Medicul subliniază importanța vaccinării antigripale. În caz contrar, cele două boli se pot suprapune. La noi, vaccinul anti-COVID va ajunge în baza contractului încheiat de Comisia Europeană cu AstraZeneca, pentru 400 de milioane de doze. Comisia Europeană a semnat și două pre-contracte cu două companii farmaceutice din SUA și două din Europa.

"Se apropie lunile de iarnă, în care trebuie să vaccinăm populația ca să nu se suprapună tulpinile de SARS-CoV-2 cu AH1, în diferite forme. Pe de altă parte, în lume sunt nouă vaccinuri aflate în stadiul 3 și este posibil ca din primăvara anului viitor să începem și noi, și ar fi recomandat, să începem studiile clinice de fază 4 și să începem și noi să vaccinăm populația noastră", spune Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș Timișoara, potrivit Mediafax.