MApN: Achiziția corvetelor a fost suspendată

MApN: Achiziția corvetelor a fost suspendată12Foto© hotnews.ro

MApN: Achiziția corvetelor a fost suspendată

, 34 știri, 45 vizualizări

Astfel, „secretarul de stat a adus la cunoștință faptul că Departamentul pentru Armamente, prin semnătura sa, a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului național de securitate în ceea ce privește Programul de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională", anunță, vineri seară, MApN.

„Având în vedere acest aspect, precum și faptul că, la această dată, există un litigiu pe rolul Curții de Apel Constanța prin care Șantierul Naval Constanța S.A., ca parte la „Asocierea dintre Naval Grup Franța și Șantierul Naval Constanța S.A.", solicită „anularea în tot a HG nr. 48 / 2018", act normativ care fundamentează derularea procedurii mai sus amintite, secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, a informat cu privire la suspendarea procedurii de achiziție, până la clarificarea aspectelor semnalate”, conform MApN.

Prima ispravă de pomină a Guvernului Dăncilă după preluarea de către țara noastră a președinției Consiliului UE este suspendarea procedurii de achiziție a corvetelor pentru Armata Română. De altfel, MApN nu a reușit să ducă la bun sfârșit nicio achiziție majoră de tehnică militară în 2018, în ciuda alocării unui procent de 2% din PIB pentru Apărare. O asemenea situație demonstrează incapacitatea Guvernului de a-și îndeplini atribuțiile funcționale. Guvernul a reușit astfel să compromită atât…
Eugen Tomac,
Atac DUR la adresa premierului DĂNCILĂ: „Guvernul a reușit…