Marcel Ciolacu a afirmat că inspectorii din cadrul ANAF nu vor deține arme. „Tragi după camioane, ești John Wayne”3Foto© euractiv.ro

Marcel Ciolacu a afirmat că inspectorii din cadrul ANAF nu vor deține arme. „Tragi după camioane, ești John Wayne”

, 6 știri, 14 vizualizări

"Înainte să vin la emisiune, ministrul Finanțelor mi-a spus că ANAF a făcut colectarea prognozată. Chestia cu înarmarea agenților e o prostie. Cineva și-a dorit să aibă pistol la ANAF, dar nimeni nu o să aibă pistol, cum adică, tragi după camioane, ești John Wayne (actor american, vedetă a nenumărate western-uri - n.r.)?", a spus, miercuri seară, Marcel Ciolacu, la România TV.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat luni, la Digi24, că inspectorii ANAF vor fi înarmați pentru a putea face față provocărilor din timpul misiunilor.

„Avem această noutate pentru militarizarea inspectorilor ANAF.

Trebuie să spun că noutatea nu este doar asta, legată de militarizare și de această posibilitate pe care o vor avea legală de port armă, inclusiv de protecție in timpul serviciului, ci structurile teritoriale județene, să știe evazioniștii că activitatea economică ilicită va fi cu data aprobării ordonanței de urgență urmărită de aceste servicii teritoriale județene.