Marcel Ciolacu: Hai să terminăm cu prostiile cu autonomia Ținutului Secuiesc. Nu o să fie niciodată9Foto© observatornews.ro

Marcel Ciolacu: Hai să terminăm cu prostiile cu autonomia Ținutului Secuiesc. Nu o să fie niciodată

, 17 știri, 53 vizualizări

„Și eu, și dumneavoastră vrem să ne creștem copiii într-o țară normală. Pentru a face acest lucru, în primul și în primul rând, trebuie să ne comportăm noi normal. Haideți să terminăm cu prostiile, cu autonomia Ținutului Secuiesc. Nu a fost și nu o să fie niciodată. În Constituție, România este un stat suveran și niciodată nimeni nu va împărți Ardealul”, a spus Ciolacu la conferința județeană a PSD Harghita, potrivit news.ro.

El a adăugat că România este membră atât a Uniunii Europene, cât și a NATO, iar potrivit liderului social-democrat „toate aceste povești și toate aceste învrăjbiri apar când sunt alegeri”.

Ciolacu a mai spus că cetățenii de etnie maghiară care nu vorbesc românește se condamnă singuri.

„Mai veneau la mine și îmi spuneau «Am fost pe la Toplița și am intrat într-un magazin, iar doamna care mă servea nu știa românește». Este posibil și acest lucru. Dar, iertați-mă, se condamnă singură acea doamnă care nu știe românește în inima României. Cine o îndeamnă să nu învețe românește în România, fiind cetățean român, greșește. De fapt și de drept, singură se izolează într-o anumită arie geografică”, a precizat premierul.

Niciodată, dar niciodată Ținutul Secuiesc nu va avea autonomie
Marcel Ciolacu,
Marcel Ciolacu: “Niciodată, dar niciodată Ținutul Secuiesc nu va avea…
Nu va exista niciun Ținut Secuiesc, niciodată, în România
Marcel Ciolacu,
Premierul Marcel Ciolacu: “Nu va exista niciun Ținut Secuiesc,…