Marcel Ciolacu le prezintă marți partenerilor sociali bugetul alternativ al PSD8Foto© antena3.ro

Marcel Ciolacu le prezintă marți partenerilor sociali bugetul alternativ al PSD

, 21 știri, 57 vizualizări

Marcel Ciolacu se întâlnește marți, la ora 11.00,  cu mai mulți lideri sindicali pentru a vorbi despre creșterea salarilor și pensiilor. Liderul PSD susține că există bani pentru majorarea salariilor și a pensiilor, cât și pentru dublarea alocațiilor. Ciolacu deschide astfel consultările cu sindicaliștii prin prezentarea datelor preliminare ale alternativei de buget pe care o propune PSD. Discuțiile cu sindicaliștii din domeniile alimentar, sanitar, educație, transporturi, poliție  vor avea loc atât în format online, cât și fizic, a anunțat PSD, într-un comunicat de presă.

Președintele PSD a anunțat că îi va invita la consultări pe sindicaliștii care deja au declanșat proteste în această lună și care continuă și în februarie, din cauza bugetului propus de Guvernul Cîțu. O formă finală a bugetului este așteptată în această săptămână, urmând apoi să intre la dezbateri în Parlament.

Într-un mesaj transmis luni, Marcel Ciolacu susține că actualul guvern nu vrea să majoreze pensiile și salariile, promovând austeritatea în timp ce „prețurile la alimente și energie au explodat”.