Marcel Ciolacu le prezintă marți partenerilor sociali bugetul alternativ al PSD8Foto© antena3.ro

Marcel Ciolacu le prezintă marți partenerilor sociali bugetul alternativ al PSD

, 21 știri, 54 vizualizări

Marcel Ciolacu se întâlnește marți, la ora 11.00,  cu mai mulți lideri sindicali pentru a vorbi despre creșterea salarilor și pensiilor. Liderul PSD susține că există bani pentru majorarea salariilor și a pensiilor, cât și pentru dublarea alocațiilor. Ciolacu deschide astfel consultările cu sindicaliștii prin prezentarea datelor preliminare ale alternativei de buget pe care o propune PSD. Discuțiile cu sindicaliștii din domeniile alimentar, sanitar, educație, transporturi, poliție  vor avea loc atât în format online, cât și fizic, a anunțat PSD, într-un comunicat de presă.

Președintele PSD a anunțat că îi va invita la consultări pe sindicaliștii care deja au declanșat proteste în această lună și care continuă și în februarie, din cauza bugetului propus de Guvernul Cîțu. O formă finală a bugetului este așteptată în această săptămână, urmând apoi să intre la dezbateri în Parlament.

Într-un mesaj transmis luni, Marcel Ciolacu susține că actualul guvern nu vrea să majoreze pensiile și salariile, promovând austeritatea în timp ce „prețurile la alimente și energie au explodat”.

PSD va prezenta bugetul alternativ. Cîțu Florin propune doar austeritate și tăieri
Marcel Ciolacu,
Marcel Ciolacu: „PSD va prezenta bugetul alternativ. Cîțu Florin…
Avem în față numai austeritate, tăieri de pensii, salarii, venituri și disponibilizări
Marcel Ciolacu,
Marcel Ciolacu: “Avem în față numai austeritate, tăieri de pensii,…