Marele Bazar din Istanbul se pregătește de redeschidere6Foto1Video© romaniatv.net

Marele Bazar din Istanbul se pregătește de redeschidere

, 9 știri, 61 vizualizări

Turcia pregătește redeschiderea Marelui Bazar din Istanbul, care găzduiește 3.000 de magazine și 30.000 de comercianți, după cum relatează AFP. Această redeschidere marchează cea mai lungă perioadă în care Bazarul a fost închis în existența sa de aproape șase secole, cu excepția catastrofelor naturale și a incendiilor, potrivit autorităților.

Dezinfectat în fiecare miercuri

Între timp, Bazarul a fost dezinfectat timp de câteva săptămâni, în fiecare miercuri, de către echipele municipale. "Vom redeschide piața, respectând normele sanitare", a declarat președintele consiliului de administrație al Marelui Bazar, Fatih Kurtulmus. Deși anticipează o activitate redusă în primele săptămâni, el este "convins că turiștii se vor întoarce la Istanbul de la sfârșitul lunii iunie pentru că nu pot să nu viziteze (...) Marele Bazar, Hagia Sophia și Moscheea Albastră", a adăugat el enumerând alte locuri emblematice din Istanbul.

Situat în centrul istoric al Istanbulului, Marele Bazar este una dintre principalele atracții turistice din capitala economică a Turciei. Anul trecut, piața a fost vizitată de 42 de milioane de persoane.