Marele compozitor italian Ennio Morricone a murit8Foto3Video© stirileprotv.ro

Marele compozitor italian Ennio Morricone a murit

, 10 știri, 22 vizualizări

Marele muzician și compozitor este autor al unora dintre cele mai cunoscute coloane sonore din cinema de la "Pentru un pumn de dolari", la "Cinema Paradiso" și "Malena". Cu câteva zile în urmă, el și-a fracturat femurul.

Morricone, care a semnat peste 500 de coloane sonore, a fost de șase ori nominalizat la premiile Academiei americane de film și a primit un Oscar, onorific, în 2007, și unul pentru coloana sonoră a „The Hateful Eight” (2015). Inspirat inițial de Mozart, Bach și Vivaldi, Ennio Morricone este unul dintre cei mai prolifici compozitori de muzică din toate timpurile, iar pe parcursul unei cariere de aproximativ șapte decenii discurile lui au fost vândute în peste 70 de milioane de copii.

Ennio Morricone s-a născut pe 10 noiembrie 1928, la Roma. A compus prima sa partitură, pentru un concert de muzică clasică, la sfârșitul anilor 1950 și a început apoi să lucreze în departamentul de aranjament muzical din cadrul televiziunii italiene de stat, RAI. Și-a început cariera de compozitor de muzică de film în 1961, colaborând la filmul „Il Federale”.