Mark Zuckerberg exclude interzicerea publicității politice pe Facebook2Foto© adevarul.ro

Mark Zuckerberg exclude interzicerea publicității politice pe Facebook

, 5 știri, 13 vizualizări

Într-o democrație, o companie privată nu ar trebui să aibă capabilitatea de a cenzura politicieni sau știri, a declarat fondatorul și directorul executiv al companiei Facebook, Mark Zuckerberg, în publicația The Wall Street Journal.

"Încă de când am început Facebook în 2008, m-am concentrat asupra construirii unor servicii care le dau oamenilor o voce și îi unește. De-a lungul istoriei, aceste obiective au mers în paralel - chiar dacă nu pare așa în ziua de astăzi. Frederick Douglas a numit libera exprimare ca fiind "reformatorul moral al societății". Mișcări ca #BlackLivesMatter și #MeToo depind de oamenii care își împărtășesc experiențele în mod liber. Libertatea de exprimare a reprezentat un punct central în lupta pentru democrație", scrie fondatorul Facebook.

Mark Zuckerberg avertizează că, cu toate acestea, ideea de liberate de exprimare este amenințată. Unii considerând că aceasta "îndepărtează oamenii în loc să îi apropie, iar alții din spectrul politc sunt de părere că atingerea unui rezultat preferat de ei este mult mai important decât să permită oamenilor să aibă o voce".