Măștile de protecție, o problemă de securitate4Foto1Video© stirileprotv.ro

Măștile de protecție, o problemă de securitate

, 16 știri, 132 vizualizări

Pe măsură ce guvernele relaxează măsurile de prevenire a răspândirii cornavirusului, purtatul măștii de protecție devine o măsură din ce în ce mai recomandată, dar o societate în care oamenii își ascund fețele vor avea probleme de criminalitate, securitate și interacțiune socială, arată CNN.

„Principala problemă este volumul uriaș de oameni care își acoperă brusc fețele”, a declarat Francis Dodsworth, lector principal în criminologie la Universitatea Kingston, lângă Londra. „Această situație ar putea crea oportunități pentru persoanele care doresc să-și acopere fața din motive incorecte. Ei vor putea acum să facă acest lucru fără să trezească suspiciuni.”

Un incident a avut loc în Spania, unde ministerul de interne a anunțat luna trecută că a arestat un terorist ISIS care se ascundea în orașul Almeria, de când fugise din Siria. Instituția a spus că acesta și-a adaptat comportamentul din cauza pandemiei, care abia începea, și că a purtat „întotdeauna cu o mască pentru a evita să fie detectat”.