Măsuri extreme în China, de teama coronavirusului: 56 de milioane de oameni, izolați de restul lumii7Foto© agerpres.ro

Măsuri extreme în China, de teama coronavirusului: 56 de milioane de oameni, izolați de restul lumii

, 16 știri, 16 vizualizări

Cinci orașe din provincia Hubei (centru) au fost adăugate celor 13 care erau deja vizate de această dispoziție ce implică în special suspendarea transportului public spre și dinspre aceste aglomerări și închiderea bretelelor de autostradă care le deservesc.

Armata chineză a desfășurat sâmbătă medici în centrul epidemiei de pneumonie virală, al cărei bilanț a continuat să crească și care afectează și Europa, cu trei cazuri confirmate în Franța. Dintre acești pacienți, cel puțin doi au fost recent în China, potrivit autorităților sanitare franceze. Spitalizați la Paris și Bordeaux (sud-vest), pacienții se află internați în condiții de izolare. Pe lângă țările asiatice deja afectate, în special Japonia și Thailanda, a fost raportat un al doilea caz în Statele Unite.

Primul caz de coronavirus din Wuhan a fost confirmat în al doilea cel mai mare oraș din Australia, Melbourne, a anunțat ministrul Sănătății din acest stat. Pacientul este un cetățean chinez de circa 50 de ani care a călătorit în Wuhan înainte de a ajunge în Melbourne, la 19 ianuarie, a precizat ministrul Sănătății din statul Victoria, Jenny Mikakos, într-o conferință organizată sâmbătă. Pacientul este în stare stabilă și a fost izolat.