Meci important pentru U-BT Cluj-Napoca în Eurocup6Foto© sport.hotnews.ro

Meci important pentru U-BT Cluj-Napoca în Eurocup

, 6 știri, 7 vizualizări

De foarte mulți ani, baschetul românesc tot încearcă să ridice cât se poate capul în Europa, unde echipa națională nici nu mai ține minte de când nu a mai reușit o prezență la un turneu major iar formațiile de club care au evoluat în următoarele competiții continentale care succes Euroligii (acolo se intră pe baza unor criterii financiare bine puse la punct) au jucat în grupe, au mai obținut unele victorii, dar nu au avut drum lung până spre fazele superioare.

Asta în pofida faptului că baschetul din prima divizie este mult schimbat în bine, a devenit mult mai dinamic și mai spectaculos, se înscriu mult mai multe puncte ca urmare a invaziei de jucători străini, în special ai celor veniți de peste ocean, din SUA.

De câțiva ani echipa cea mai bună este U BT Cluj Napoca, înscrisă în acest sezon în Euro Cup, a doua competiție europeană intercluburi după Euroliga. Și când vezi numele sonore din campionate cu un baschet de clasă și cu echipe naționale de top te întrebi ce poate face campioana României.