Medicamentul care tratează gripa și coronavirusul ajunge azi în România2Foto© antena3.ro

Medicamentul care tratează gripa și coronavirusul ajunge azi în România

, 5 știri, 122 vizualizări

Medicamentul care tratează atât gripa cât și coronavirusul ajunge joi în România. Este vorba despre o tranșă de 220.000 de tablete de Favipiravir care vor fi trimise în depozitele Unifarm. În următoarele șase luni, în țară vor ajunge 770.000 de tablete.

Favipiravir este un antiviral folosit pentru formele ușoare și moderate de Covid-19. Prima tranșă de 220.000 de tablete va ajunge joi în depozitele Unifarm. 20.000 dintre aceste doze sunt o donație din partea companiei Sun Pharma pentru spitalele Covid. Cantitatea totală, care va ajunge în țară în următoarele șase luni, este de 770.000 de tablete și va ajunge pentru 10.000 de pacienți.

Medicament antiviral este administrat deja pacienților cu Covid din China, India și Rusia. Studiile clinice recente au arătat că medicamentul ajută în eliminarea mai rapidă a virusului, în patru zile, față de 11 zile. În același timp reduce și durata bolii până la vindecare. Favipiravir este de fapt un inhibitor al unei enzime esențiale pentru multiplicarea virusurilor în celulele umane și se dă în faza ușoară și moderată a bolii.