Medicii au dezvăluit cum arată plămânii unui bărbat care a fumat timp de 30 de ani un pachet de țigări pe zi3Foto1Video© observator.tv

Medicii au dezvăluit cum arată plămânii unui bărbat care a fumat timp de 30 de ani un pachet de țigări pe zi

, 10 știri, 18 vizualizări

Utilizatorii de social media au numit-o „cel mai bun anunț anti-fumat vreodată” și nu este greu de văzut de ce. În 2008, avertismentele pentru imagini grafice au fost implementate pe pachetele de țigări, dar acest lucru este mult mai greu de observat.

Videoclipul viral a fost văzut până acum de peste 25 de milioane de ori în întreaga lume. În imagini este prezentat doctorul Chen Jingyu și echipa sa de transplant care inspectează plămânii înnegriți din gudron la Spitalul Popular Wuxi din estul provinciei Jiangsu din China. După zeci de ani de consum de tutun, plămânii au fost transformați în starea lor neagră, departe de culoarea roz pe care o așteaptă de obicei de la plămânii sănătoși.

Doctorul Chen, un chirurg principal de transplant de plămâni a declarat că donatorul, un bărbat în vârstă de doar 52 de ani, a fost declarat mort iar organele sale au fost donate. Cu toate acestea, după recoltare a fost evident că plămânii nu vor fi de niciun folos pentru un pacient care are nevoie. Medicii au menționat probleme precum calcifierea pulmonară, boala pulmonară buloasă și emfizemul pulmonar; toate legate de trei decenii de fumat.