Medicii de familie amenință că își vor închide cabinetele, după ce CNAS a propus scăderea valorii punctului pentru serviciile medicale5Foto© stirileprotv.ro

Medicii de familie amenință că își vor închide cabinetele, după ce CNAS a propus scăderea valorii punctului pentru serviciile medicale

, 16 știri, 22 vizualizări

Casa Națională de Asigurări de Sănătate efectuează controale în cabinetele medicilor de familie, considerate  o încercare de intimidare a medicilor, iar aceștia au ieșit la proteste.     Este  verificat numărul consultațiilor și al serviciilor efectuate în cabinetele medicilor de familie, CNSAS considerând că unele facturi sunt exagerat de mari.

Controalele CNAS  vizează și dacă medicii sunt prezenți în cabinete.

În legătură cu aceste facturi, dr. Sandra Alexiu, președinta Asociației Medicilor de Familie București, a precizat că acestea reflectă activitatea medicului de familie în cabinet.

”Ele  sunt întocmite prin respectarea unui punctaj prin care medicii de familie sunt plătiți de  CNAS prin contract și se utilizează pentru întreținerea cabinetului. Nu este vorba despre banii medicului. Ci despre plata angajaților, plata utilităților, plata sediilor, deoarece majoritatea acestora sunt în redevență sau chirie, precum și plățile legate de cabinet. Practic, după toate aceste plăți, achitarea taxelor și impozitelor, rămân veniturile medicului de familie, mult sub cele care ar trebui să fie normale pentru această categorie profesională.