Medicii italieni sunt puși în situația de a alege pe cine să salveze4Foto© stirileprotv.ro

Medicii italieni sunt puși în situația de a alege pe cine să salveze

, 7 știri, 94 vizualizări

Numărul celor infectați în Italia continuă să crească - peste 7.900, dintre care mai mult de 70% în Lombardia - iar spitalele se luptă să suplimenteze numărul de paturi disponibile în secțiile de terapie intensivă. Unele au închis secții întregi pentru a le dedica cazurilor severe de coronavirus. Altele au transformat săli de operații în secții de terapie intensivă. Medicii lucrează în schimburi epuizante pentru a le ține locul colegilor care se îmbolnăvesc.

Fără un semn clar despre când va fi atins vârful epidemiei, medici și anesteziști sunt chemați să facă alegeri tot mai dificile în legătură cu pacienții care primesc acces la paturi și aparate de ventilație atunci când acestea nu sunt în număr suficient pentru toate cazurile.

'Este o realitate că va trebui să alegem (pe cine să tratăm), iar această alegere va fi încredințată operatorilor individuali de pe teren, care se pot găsi în situația de a avea probleme etice', afirmă un medic ce lucrează într-unul din cele mai mari spitale din Milano.