Medicul Virgil Musta, măsuri de prevenire a formelor grave de COVID-19 pentru elevii care vor merge la școală2Foto© observatornews.ro

Medicul Virgil Musta, măsuri de prevenire a formelor grave de COVID-19 pentru elevii care vor merge la școală

, 8 știri, 68 vizualizări

Medicul Virgil Musta a analizat succint evoluția pandemiei COVID-19 la copii în contextul începerii noului an școlar. Într-un studiu efectuat pe 70.000 cazuri de persoane infectate cu SARS CoV-2, s-a observat că doar 1,3% dintre acestea, au fost copii iar dintre ei, doar 30% au necesitat internare (0,4%,din totalul cazurilor), scrie medicul pe pagina de Facebook City Doctors Comunitate pentru Sanatate, potrivit Opinia Timișoarei.

Virgil Musta propune o serie de ”măsuri ce ar trebui foarte strict asumate și respectate” pentru redeschiderea școlilor.

Concret, eu consider că este bine ca elevii să revină la școală (evident cu condiția să nu avem o explozie a pandemiei până atunci sau ulterior), dar pentru că va fi foarte dificil să ținem sub control contaminarea, va trebui să ne concentrăm pe prevenirea formelor grave de boală, atât la copii, cât și la familiile acestora.