Metrorex a semnat contractul pentru noile trenuri de metrou care vor circula pe Magistrala Drumul Taberei© incont.stirileprotv.ro

Metrorex a semnat contractul pentru noile trenuri de metrou care vor circula pe Magistrala Drumul Taberei

, 6 știri, 30 vizualizări

"Astăzi, în prezența ministrului Lucian Bode, la sediul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, s-a semnat între Metrorex și Alstom contractul ce are ca obiect achiziția de 'Trenuri noi de metrou destinate pentru Magistrala 5 de metrou, tronsonul Drumul Taberei - Iancului'. Contractul are o valoare de 103.244.383,49 euro, echivalentul a 490.503.741,52 lei fără TVA, și este finanțat din bugetul de stat și credit de la Banca Europeană de Investiții", potrivit unui comunicat al ministerului.

Potrivit sursei citat, obiectul contractului îl reprezintă livrarea unui număr de 13 trenuri la 30 de luni de la semnarea acestuia. Totodată, contractul mai prevede, pe lângă cele 13 trenuri, posibilitatea achiziționării suplimentare a 17 garnituri.

Noile trenuri achiziționate vor circula pe Magistrala 5, pusă în funcțiune cu călători în luna septembrie a acestui an, și vor asigura în același timp îmbunătățirea condițiilor de transport cu metroul.