Metroul din Drumul Taberei nu va fi gata nici la 30 iunie. Care este noul termen pentru punerea în funcțiune6Foto© cancan.ro

Metroul din Drumul Taberei nu va fi gata nici la 30 iunie. Care este noul termen pentru punerea în funcțiune

, 11 știri, 32 vizualizări

Magistrala de metrou din cartierul Drumul Taberei va fi inaugurată până la sfârșitul verii, dau asigurări responsabilii de proiect din cadrul Metrorex care nu mai garantează, totuși, că va fi respectat termenul asumat la începutul anului și anume 30 iunie 2020. Pe șantier lucrările au fost puțin îngreunate din cauza pandemiei de coronavirus pentru că unele materiale din import (mai ales cele din China și Italia)  au ajuns cu întârziere dar au fost și probleme cu infiltrațiile de apă, potrivit Radio România Actualități.

"Lucrările sunt aproape de final, la partea de structură acestea sunt peste 99 % iar la finisaje și instalații 97 %. Noi estimăm că probele dinamice, vor începe luna viitoare", a declarat pentru RRA Constantin Mustățea, director de investiții la Metrorex.

Întrebat dacă sunt șanse mai mari pentru jumătatea verii sau pentru sfârșit de vară, oficialul Metrorex a răspuns că totul depinde de rezultatele probelor dinamice care se fac cu trenurile de metrou în mișcare.