Michel speră că primele vaccinuri vor fi disponibile până la sfârșitul lui 2020-începutul lui 2021© business24.ro

Michel speră că primele vaccinuri vor fi disponibile până la sfârșitul lui 2020-începutul lui 2021

, 5 știri, 101 vizualizări

"Conform informațiilor noastre, sperăm ca între sfârșitul acestui an și începutul anului viitor, să poată fi disponibile treptat trei sau patru vaccinuri", a asigurat președintele Consiliului European, Charles Michel, intervievat de Rtl France.

Fostul prim-ministru belgian a precizat că, "în numele statelor membre, Comisia Europeană a semnat numeroase contracte pentru a se asigura că, atunci când vaccinurile vor fi disponibile, vom putea beneficia de dozele de care avem nevoie". Apoi, Michel a reiterat că nu va fi o "baghetă magică" care le va permite tuturor să fie vaccinați simultan.

De fapt, președintele Consiliului European a precizat că vor exista "probleme logistice care vor apărea", deoarece unele vaccinuri vor fi administrate cu o singură doză, iar altele vor necesita două doze. "Sunt chestiuni de logistică, conservare și desfășurare a campaniilor de vaccinare. Iată de ce vreau să îi mobilizăm pe șefii noștri de stat și de guvern pentru a grăbi lucrurile", a mai adăugat. Michel a subliniat, apoi, că "atunci când este vorba de vaccinuri, am mobilizat resurse pentru a ne asigura că nu va fi haos când vor începe să fie disponibile", citează Rai News și Rador.

Până la începutul anului vor fi trei sau patru vaccinuri
Charles Michel,
Charles Michel: “Până la începutul anului vor fi trei sau patru…