Miercuri are loc un exercițiu de alarmare publică în toate județele9Foto© jurnalul.ro

Miercuri are loc un exercițiu de alarmare publică în toate județele

, 15 știri, 42 vizualizări

„Mâine, 28 februarie a.c, de Ziua Protecției Civile se desfășoară un exercițiu de alarmare publică din seria Miercurea sirenelor, conform unui anunț recent al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). Astfel, miercuri, la ora 10.00, sirenele de alarmare publică vor fi acționate din nou în toate județele țării. În aceste condiții, cetățenii ar trebui să știe, pentru orice eventualitate, ce înseamnă alertele și unde ar trebui să se adăpostească în caz de pericol iminent”, conform unui comunicat de presă.

În toate județele țării se vor desfășura miercuri exerciții pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației, potrivit unui comunicat de presă al IGSU.

„Astfel, în intervalul orar 10:00 - 11:00, se vor testa și verifica din nou echipamentele din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă, adică vor fi acționate sirenele de alarmare publică existente la nivel național. Primul astfel de exercițiu a avut loc în august 2017.