Mii de credincioși i-au adus un ultim omagiu patriarhului Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe, răpus de Covid-195Foto2Video© stirileprotv.ro

Mii de credincioși i-au adus un ultim omagiu patriarhului Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe, răpus de Covid-19

, 6 știri, 109 vizualizări

Mii de credincioși și preoți sârbi, unii fără mască, au venit sâmbătă la catedrala Sf. Sava din Belgrad pentru a-i aduce un ultim omagiu patriarhului Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe, decedat la vârsta de 90 de ani în urma infectării cu noul coronavirus, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Patriarhul a fost testat pozitiv pentru COVID-19 pe 4 noiembrie, după ce participase cu trei zile înainte la funeraliile mitropolitului Amfilohie, cel mai înalt prelat al Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, decedat și el din cauza COVID-19. Starea de sănătate a lui Irineu s-a agravat în cursul dimineții de joi, când a fost intubat, iar vineri a survenit decesul.

Ignorând riscul de a se infecta cu noul coronavirus prin atingerea suprafețelor, unii dintre cei veniți sâmbătă la catedrala Sf. Sava – unde este depus sicriul până la funeraliile care vor avea loc duminică – au rămas fideli tradiției sărutând sicriul cu trupul neînsuflețit al patriarhului acoperit de sticlă. Totuși, majoritatea au respectat regulile, purtând mască în biserică și trecând solemn pe lângă catafalc.