Mii de persoane au protestat împotriva lui Viktor Orban în cadrul unui miting organizat înainte de alegeri5Foto© stirileprotv.ro

Mii de persoane au protestat împotriva lui Viktor Orban în cadrul unui miting organizat înainte de alegeri

, 7 știri, 33 vizualizări

Aproximativ 10.000 de persoane s-au adunat în Debrecen, al doilea oraș ca mărime din Ungaria, pentru a-l susține pe Péter Magyar, un personaj nou pe scena politică de la Budapesta. Acesta a devenit proeminent datorită promisiunilor de a pune capăt unor probleme cu care societatea maghiară se confruntă, printre care corupția oficială și declinul calității vieții, notează Associated Press (AP).

Magyar a fost un apropiat al partidului Fidesz, care se află la putere în Ungaria, dar acum se află în opoziție. În luna februarie, acesta l-a acuzat pe Viktor Orbán că guvernează un ,,stat mafiot" înrădăcinat și a declarat război la ceea ce el numește o mașină de propagandă condusă de Executiv, potrivit agenției Reuters.

În cadrul mitingului, Peter Magyar a atacat una dintre politicile de bază ale lui Orban, criticând ceea ce el a numit nivelul extrem de scăzut al alocațiilor pentru susținerea copiilor în Ungaria.