Militanta eurofilă Gina Miller intră în istorie ca femeia care i-a învins pe adepții Brexitului2Foto© libertatea.ro

Militanta eurofilă Gina Miller intră în istorie ca femeia care i-a învins pe adepții Brexitului

, 4 știri, 24 vizualizări

Militanta eurofilă Gina Miller va intra în istorie ca femeia care a reușit de două ori să-i înfrângă în justiție pe adepții Brexitului. Prima sa victorie în justiție a făcut din Miller o eroină națională pentru eurofilii britanici, dar și o paria pentru eurofobii care au acuzat-o că vrea anularea rezultatului consultării populare din iunie 2016, încheiat cu victoria taberei pro-Brexit cu 52% din voturi.

Antreprenoarea în vârstă de 54 de ani originară din Guyana britanică a primit luni la rând amenințări cu moartea și injurii rasiste. Cei trei copii ai săi au primit de asemenea amenințări și a fost nevoită să-și angajeze agenți de securitate, după ce un membru al unei familii de nobili a mers chiar până la a oferi o recompensă pentru lichidarea ei, potrivit Agerpres.

Miller nu s-a lăsat descurajată, iar în timpul campaniei electorale dinaintea legislativelor din iunie 2017, convocate de Theresa May, a militat pentru cauza europeană, pentru ca ulterior să depună plângere împotriva suspendării parlamentului decisă de Boris Johnson, fiind susținută în demersul ei de fostul premier conservator John Major, la rândul lui eurofil convins.