Minerii din Valea Jiului vor primi în total 11 milioane de lei3Foto© observatornews.ro

Minerii din Valea Jiului vor primi în total 11 milioane de lei

, 4 știri, 44 vizualizări

„A fost aprobat un act normativ săptămâna trecută și astăzi am aprobat o completare. Știți foarte bine că minerii au primit anul trecut salariile, dar nu au primit acea suplimentare, tichete și alte sporuri, care erau reglementate prin contractul colectiv de muncă. Pentru că este o companie în insolvență, a trebuit să facem o hotărâre de Guvern separată și să găsim o sursă. S-a aprobat, o să fie publicată cred că în următoarele minute, ca să ne asigurăm că banii ajung cât mai repede la mineri în Valea Jiului”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței de miercuri a Executivului.

Florin Cîțu a explicat că suma totală este de 11 milioane lei.

„E vorba despre 11 milioane lei, exact suma pe care o identificasem, 11 milioane lei. Tot ce a fost cerut a fost completat, nu este nicio diferență între suma pe care au justificat-o și ceea ce va fi în hotărârea de Guvern. Nu este niciun fel de diferență între suma pe care au justificat-o și ceea ce este în hotărârea de Guvern. Sunt sumele suplimentare, e vorba de ceea ce înțeleg că anul trecut nu au primit minerii și au făcut acest protest spontan”, a completat Cîțu, potrivit News.ro.

De zece luni, minerii nu au mai primit tichete de masă, iar transportul și încălzirea nu le-au fost decontate. Iar intârzierea plății salariilor a fost picătura care a umplut paharul pentru ortacii din Valea Jiului.