MInisterul Agriculturii ia măsuri pentru plafonarea prețurilor la alimente10Foto© bzi.ro

MInisterul Agriculturii ia măsuri pentru plafonarea prețurilor la alimente

, 13 știri, 94 vizualizări

Ministerul Agriculturii analizează măsurile luate de alte state, cum ar de Franța, pentru limitarea creșterii exagerate a prețurilor unor produse de bază, care să dezechilibreze piața națională, în vederea adoptării de măsuri similare, dar care să nu afecteze consumatorul', se arată într-un răspuns oficial dat de ministrul Agriculturii, Petre Daea, unui parlamentar.

Ministerul face referire în special la prețul pâinii. „După apariția în presă a unorf informații de scumpire a pâinii, conducerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a avut discuții cu conducerea Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase, menținându-și poziția că nu există motiv de majorare excesivă a prețului pâinii”, a scris Daea, în răspunsul către Gavrilă Ghilea.

În ceea ce privește România, datele publicate anterior de Institutul Național de Statistică (INS) arată că rata anuală a inflației în luna noiembrie a scăzut la 3,4%, de la 4,3% în octombrie, în condițiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 4,24%, cele alimentare cu 2,86%, în timp ce serviciile au înregistrat un avans de 2,5%.