Ministerul Culturii cere Casei de licitații Historic să oprească vânzarea manuscriselor lui Mircea Eliade3Foto© rfi.ro

Ministerul Culturii cere Casei de licitații Historic să oprească vânzarea manuscriselor lui Mircea Eliade

, 8 știri, 21 vizualizări

Reprezentanții casei de licitații Historic au explicat joi pentru MEDIAFAX faptul că ”noi am respectat legea și căutăm o soluție pentru situația creată. Nu avem niciun interes de a vătăma aceste bunuri culturale. Dorința noastră este de a le pune în valoare, de a le salva.

Am văzut și noi ce s-a publicat pe internet, petiția și luările de atitudine din mediul online, și cred că suntem pe aceeași lungime de undă cu cei care s-au manifestat și foarte bine au făcut-o. Nu ne aflăm de părți diferite ale baricadei. Suntem de aceeași parte. Împărtășim punctul de vedere al celor care s-au manifestat. Suntem la fel de preocupați de soarta acestor obiecte”.

Cei de la casa de licitații au arătat că există discuții și că se caută o soluție și formularea unei poziții oficiale în această problemă. ”Aș vrea să subliniez faptul că lumea colecționarilor nu reprezintă o lume a infractorilor, cel puțin eu așa înțeleg comunicatul Ministerului care lasă impresia că se încalcă legea și se merge spre distrugerea bunurilor culturale.