Ministerul de Interne va cumpăra camere video pentru polițiștii de la Rutieră. Filmările vor fi folosite ca probe în dosare© cotidianul.ro

Ministerul de Interne va cumpăra camere video pentru polițiștii de la Rutieră. Filmările vor fi folosite ca probe în dosare

, 4 știri, 27 vizualizări

„Am alocat 5.805.000 lei pentru a achiziționa 9.000 de camere la IGPR, caietul de sarcini se va finaliza în maximum 2 săptămâni și în prima jumătate a lunii februarie se va publica licitația.

Îmi doresc (...) ca aceste camere să poată fi achiziționate astfel încât la fiecare post de poliție din zona rurală să avem câte o cameră pentru misiunile de ordine publică sau poliție rutieră sau în alte misiuni specifice la nivel rural și, în mod esențial, fiecare polițist aflat în misiune să aibă o asemenea cameră unde se vor stoca imaginile pentru a eradica fenomenul corupției, dar și pentru a obliga polițistul local să aibă un dialog cuviincios, decent, cu conducătorii auto, cu pietonii, cu cetățeanul”, a declarat Marcel Vela la Antena3.

Potrivit ministrului de Interne, aceste camere sunt menite să responsabilizeze și cetățeanul să dea dovadă de o conduită civilizată în relația cu polițiștii.