Ministerul Finanțelor vrea să modifice programul ”Prima casă”4Foto© stirileprotv.ro

Ministerul Finanțelor vrea să modifice programul ”Prima casă”

, 15 știri, 20 vizualizări

"Am finalizat Programul O familie, o casă, în urma consultărilor intense și constructive cu reprezentanții Băncii Naționale a României. Inițiativa guvernului are în primul rând un caracter social, deoarece ne dorim să venim în sprijinul persoanelor cu venituri reduse. Totodată, ne-am gândit să ajutăm familiile tinere să își cumpere o locuință decentă.

În egală măsură, susținem sectorul construcțiilor și nu numai în condițiile în care programul va avea efecte benefice în toată economia, va asigura menținerea sau înființarea de noi locuri de muncă și va ajuta la dezvoltarea afacerilor", a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Actul normativ va revizui condițiile de accesare prin introducerea unui prag de venit pentru beneficiari și a prețului maxim de achiziție al locuinței care poate fi achiziționată în cadrul Programului. În același timp, se propune acordarea de subvenții de dobândă constând în reducerea ratei dobânzii creditului garantat pe toată durata Programului pentru familiile cu un singur copil, cât și pentru familiile cu doi sau mai mulți copii.