Ministerul Justiției, somat să plătească 390 de milioane de euro magistraților care și-au recuperat în instanță sporurile2Foto© antena3.ro

Ministerul Justiției, somat să plătească 390 de milioane de euro magistraților care și-au recuperat în instanță sporurile

, 13 știri, 52 vizualizări

Cătălin Predoiu le-a explicat parlamentarilor cum a ajuns Ministerul Justiției în această situație.

"Legi necorelate și prost scrise în domeniul salarial au deschis calea acțiunilor în instanță pentru recuperarea a tot felul de sporuri, lămuriri de dispozitiv, dobânzi sau penalizări. Aceste hotărâri s-au rulat precum un bulgăre de zăpadă", a declarat Cătălin Predoiu, conform Digi24.

Ministrul demis al Justiției a afirmat că în anii anteriori au fost alocate și cheltuite sume de peste 250 de milioane de euro pentru astfel de decizii ale instanțelor. Cătălin Predoiu estimează că suma va fi mai mare în anii următori.

"Estimările noastre, pe baza datelor pe care le avem din instituțiile pentru care Ministerul Justiției este ordonator principal de credite sunt în sensul că pentru perioada 2020-2024 se vor plăti aproximativ 390,2 milioane de euro pentru drepturi salariale stabilite prin hotărâri judecătorești", a menționat Predoiu, pentru sursa citată.