Ministerul Muncii alocă 122.000 de lei pentru familiile afectate de tragedia rutieră de la Ialomița4Foto© romaniatv.net

Ministerul Muncii alocă 122.000 de lei pentru familiile afectate de tragedia rutieră de la Ialomița

, 11 știri, 26 vizualizări

Familiile afectate în urma accidentului rutier produs în data de 5 octombrie în județul Ialomița vor primi ajutoare de urgență în valoare de 122.000 lei de la bugetul de stat, a anunțat, vineri, Ministerul Muncii și Justiției Sociale (MMJS).

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, pentru fiecare dintre cele 16 familii care un membru decedat sau rănit în accident, Hotărârea de Guvern aprobată vineri prevede acordarea unui ajutor de urgență în valoare de 5.000 lei, iar pentru fiecare minor aflat în întreținerea uneia dintre aceste persoane se acordă un ajutor suplimentar de 3.000 lei.

"La propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Guvernul poate dispune acordarea unor ajutoare de urgență familiilor și persoanelor care se află în situații de necesitate cauzate de calamități naturale, incendii, accidente, precum și pentru alte situații deosebite datorate stării de sănătate ori care pot conduce la riscul de excluziune socială. Ajutoarele de urgență se suportă din fondurile prevăzute cu această destinație în bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale", se arată în comunicatul ministerului de resort.