Ministerul Sănătății israelian a trimis mii de persoane în izolare fără niciun motiv. Cum a fost posibil3Foto© stirileprotv.ro

Ministerul Sănătății israelian a trimis mii de persoane în izolare fără niciun motiv. Cum a fost posibil

, 4 știri, 87 vizualizări

Acum, Ministerul Sănătății din Israel a recunoscut că a trimis mii de persoane în izolare fără niciun motiv. După ce a reluat supravegherea telefoanelor mobile, potrivit DPA. Se crede că aproximativ 12.000 de oameni au primit din greșeală un SMS de la serviciul de informații interne Shin Beth în care li se cerea să se autoizoleze la domiciliu, a declarat un reprezentant al Ministerului Sănătății într-o audiere în comisia parlamentară de specialitate.

26.000 de apeluri de la persoane care au primit mesajul respectiv

În săptămâna următoare, zeci de mii de israelieni au primit un mesaj în care erau informați că intraseră în contact cu un caz de COVID-19 și că ar trebuie să se autoizoleze, a relatat cotidianul Times of Israel. De atunci, 150 de angajați ai unei linii telefonice guvernamentale au primit peste 26.000 de apeluri de la persoane care au primit mesajul respectiv.

83% dintre aceste apeluri au fost pentru a protesta împotriva ordinului de autoizolare, potrivit agerpres.ro. ''Dacă cineva ne spune că a fost acasă în perioada menționată în mesaj, atunci îl credem și poate ieși din carantina la domiciliu'', a afirmat un reprezentant al Ministerului Sănătății israelian.